Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

9η Ενότητα: Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του διαστήματος (Νεοελληνική Γλώσσα Β' Γυμνασίου)

  • Επισκεφθείτε τους επίσημους δικτυακούς τόπους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και
    Μουσείου Τεχνολογίας "ΝΟΗΣΙΣ" με φυσική έδρα στη Θεσσαλονίκη και του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών καθώς και την Αστροπύλη και το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου με έδρα την Αθήνα.
  • Διαβάστε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" το άρθρο " Ήλιε, ήλιε αρχηγέ..." του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χάρη Βάρβογλη.
  • Διαβάστε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" το άρθρο "Στη σκιά της Σελήνης" του Διονύση Π. Σιμόπουλου,  επίτιμου διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου.
  • Για περισσότερες πληροφορίες για θέματα αστρονομίας επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους:  http://www.astro.noa.gr (το Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) και  http://www.astronomy.com (διεθνής δικτυακός τόπος για θέματα αστρονομίας). 
  •  Ελληνικά και δίγλωσσα λεξικά και γλωσσάρια στο διαδίκτυο (ενδεικτικός κατάλογος): http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html (Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα), http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/Dictionaries.htm (τα διαδικτυακά λεξικά του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας) http://www.glossa.com/trans/glossary/ glossaries.htm
    http://www.kypros.org/cgi-bin/lexicon
    - Κύπρος Νετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.