Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος



Γενικά1.    
  Στο πλαίσιο του 8ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», διοργανώνεται ο 5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός, με θέμα «Κάπνισμα και Περιβάλλον».

2.     Ηλικιακές ομάδες – Αντικείμενο του διαγωνισμού

Ο   διαγωνισμός αφορά σε μαθητές οι οποίοι φοιτούν στις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, στις τάξεις Α΄, Β΄, και Γ΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές του Δημοτικού καλούνται να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Κάπνισμα και Περιβάλλον».

Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, καλούνται να γράψουν μία επιστολή ή ένα γράμμα, με θέμα «Κάπνισμα και Περιβάλλον», η οποία μπορεί να απευθύνεται όπου ο μαθητής επιθυμεί. Η έκταση της επιστολής ή του γράμματος (εκτός από τον τίτλο και τα ονόματα του/των συγγραφέα/ων και του παραλήπτη), να μην υπερβαίνει τις 500 λέξεις.

3.     Υποβολή των έργων

Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων, είναι η 13η Νοεμβρίου 2017. Τα έργα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση vevan@researchlab.gr Το email να έχει ως θέμα «Για τον 5ο ΠΜΔΕΚ» και θα επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα σε ψηφιακή μορφή, η οποία θα περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή και του υπευθύνου εκπαιδευτικού, τα στοιχεία του σχολείου και τη δήλωση του κηδεμόνα, ότι αποδέχεται τη συμμετοχή του μαθητή στον διαγωνισμό και ότι επιθυμεί ή όχι, να χρησιμοποιηθούν τα έργα στο μέλλον σε εκστρατείες ελέγχου του καπνίσματος στην Ελλάδα.



4.     Διαδικασία αξιολόγησης

Η   αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία θα επιλέξει τα έργα που θα βραβευτούν, καθώς και εκείνα που θα εκτεθούν στο χώρο του συνεδρίου.

5.     Παρουσίαση – Βραβεία

Η   παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί την 28η Νοεμβρίου 2017 στο πλαίσιο του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Για τους νικητές από σχολεία εντός της Τρίπολης, υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη της μετακίνησής τους προς και από το χώρο του Συνεδρίου (κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς).

Για τους νικητές από σχολεία εκτός Τρίπολης, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), ώστε να παρουσιάσουν τα έργα τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων. Ειδικότερα για τις ομαδικές συμμετοχές ο μέγιστος αριθμός μαθητών, για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις ανά βραβείο, συμπεριλαμβανομένου και του συνοδού εκπαιδευτικού ή κηδεμόνα.


Τα βραβεία θα είναι τρία για κάθε τάξη της Α/βάθμιας εκπαίδευσης (Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού), σύνολο έξι βραβεία. Τρία για κάθε τάξη του Γυμνασίου, σύνολο εννέα βραβεία και τρία για την Α΄ Λυκείου.

· 1η θέση: Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και επιταγή αξίας 100 ευρώ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, usb stick και επιταγή ύψους 100 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδος. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιταγές ανά ομάδα δεν μπορούν να υπερβαίνουν στο σύνολό τους την αξία των300 ευρώ (για παράδειγμα, αν κερδίσει μία ομάδα με 6 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μία επιταγή ύψους 50 ευρώ – σύνολο 300 ευρώ).

· 2η θέση: Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και επιταγή αξίας 50 ευρώ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, usb stickκαι επιταγή ύψους 50 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιταγές ανά ομάδα δεν μπορούν να υπερβαίνουν στο σύνολό τους την αξία των 150 ευρώ (για παράδειγμα, αν κερδίσει μια ομάδα με 6 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μία επιταγή ύψους 25 ευρώ – σύνολο 150 ευρώ).

· 3η θέση: Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου και ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) για κάθε νικητή.
 


Όλα τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν, θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα αναγράφοντα αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.