Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και της Επιστημονικής Ένωσης ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Oι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ διοργανώνουν Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.
Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου καλούνται να διαγωνιστούν είτε στη δημιουργία σκίτσου, γελοιογραφίας ή κόμικς, είτε στη συγγραφή αστυνομικής ιστορίας. Με τίτλο «Ο πλανήτης Γη εκπέμπει SOS» και αφορμή το βιβλίο "Το τελευταίο αγρίμι" του Πιρς Τόρντεϊ οι μαθητές θα καταπιαστούν με θέματα όπως το κλίμα, το ζωικό βασίλειο, οι φυσικοί πόροι και η εκμετάλλευσή τους, η αναπτυσσόμενη οικολογική ευαισθησία, και θα αποτυπώσουν σε πολυτροπικά κείμενα τον προβληματισμό τους γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα. Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται σε συνεργασία με τo WWF Ελλάς και την ομάδα educartoon.
Αν πάλι προτιμούν τις αστυνομικές ιστορίες τότε με αφορμή τη σειρά βιβλίων του Άντριου Λέιν "Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς" οι μαθητές εκτός από θεατές ή αναγνώστες αστυνομικών ιστοριών καλούνται να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο μυστηρίου στο πλαίσιο της συγγραφής λογοτεχνικού κειμένου.
Ομοίως και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου που καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της δημιουργικής γραφής και της δημιουργίας διαφημιστικού σποτ με κοινωνικό μήνυμα. Με αφορμή το βιβλίο της σειράς "Οι Φύλακες του Χρόνου" του Άλεξ Σκάροου οι μαθητές διαλέγουν ένα ιστορικό γεγονός από τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και αναπτύσσουν γύρω από αυτό τη δική τους ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Αν πάλι επιλέξουν τη δημιουργία διαφημιστικού σποτ με τίτλο «Δικαίωμα στη Ζωή» οι μαθητές θα παραγάγουν οπτικοακουστικό υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της χρήσης ουσιών κρατώντας έτσι δημιουργική και αισιόδοξη στάση απέναντι σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.
Περισσότερες πληροφορίες για τους διαγωνισμούς καθώς και Δελτίο Συμμετοχής θα βρείτε http://www.metaixmio.gr/news/43749-to_sxoleio_dimiourgei.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.